En typisk dag på jobben!

Da jeg først ble bedt om å skrive et blogginnlegg om en typisk dag på jobben, var min første tanke: «hvem kan ha interesse av å lese det?»

Da jeg først ble bedt om å skrive et blogginnlegg om en typisk dag på jobben, var min første tanke: «hvem kan ha interesse av å lese det?» Men etter å ha tenkt litt på det, innser jeg at jeg lett selv hadde lest om noen andres dag på jobben! Kanskje av ren nysgjerrighet? Kanskje for å sammenligne med min egen hverdag? Ikke vet jeg, men jeg tenkte hvert fall; hvorfor ikke?

For å innlede litt om meg selv først, så begynte jeg som Salgs- og Markedssjef i CarShine 1 August, så etter 1 uke og 2 dager i jobben føler jeg jo enda at det er mye nytt:-) Men jeg stortrives, og syns oppstarten har gått smertefritt! Jeg ble ansatt i Mai, og ble allerede da inkludert i ulike møter, sommerfest etc, og det var en trygghet at jeg allerede var blitt kjent med bedriften og de ansatte. Da visste jeg litt mer hva jeg gikk til, og første dagen ble ikke så skummel:-)

Men tilbake til hvordan en typisk dag på jobben ser ut for meg!

07:00/07:30

Jeg cruiser på jobben i min nye firmabil, en Renault Zoe. Da jeg fikk denne bilen forrige uke var det mitt først møte med el-bil, og må si at jeg er strålende fornøyd! Såå god å kjøre! Selv om det var litt flaut å si til Bernhard at: «Du, jeg har faktisk aldri kjørt el-bil før, kan du vise meg?», så gikk det ganske fort å komme inn i, haha:-)

Zoe

Når vi kommer på jobb har vi en rutine om å hilse på hverandre og si god morgen. Noe som er en skikkelig god start syns jeg:-) Viktig at alle føler seg sett og tatt imot. Deretter blir det en etterlengtet kaffekopp før jeg setter meg ned for å jobbe. Selv om jeg har eget kontor i 2 etasje, liker jeg å sitte nede i hallen. Både for å være tilstede blant ansatte og se produksjonen, men også å ta imot kunder og høre deres tilbakemeldinger. Det er jo tross alt de vi lever av, og uten å treffe dem og høre deres tilbakemeldinger kan vi jo ikke vite hvordan vi skal forbedre oss:-) I tillegg er samarbeidet med mine kollegaer, Bernhard som jobber som produksjonssjef og Tamara som jobber som salgsmedarbeider veldig viktig, så jeg vil prøve å sitte nede hvertfall 2 dager i uka.

08:00

Tamara og jeg snakker om ukens plan for sosiale medier, og diskuterer effekten av konkurransene vi har på Facebook og Instagram. Vi diskuterer også oppstarten av denne bloggen, og hva det kan være aktuelt å blogge om. Vi blir enige om å fokusere på et variert innhold, og vil ha noe faglig, noen intervjuer, noen med innblikk i vår hverdag og noen med arrangementer osv vi skal på.

Mens vi snakker er produksjonen i full gang, og de ansatte arbeider flittig med vask, polering og lakkrens. Flotte, blanke biler går inn og ut av porten, her kan man lett få lyst til å kjøpe seg ny bil!

reno

09:00

CarShine fyller 20 år i år, og i høst planlegger vi en skikkelig feiring! Det vil si en åpen dag 22 oktober, hvor vi inviterer kunder til å bli bedre kjent med bedriften, og de tjenester vi tilbyr. Jeg setter meg ned og svarer på mails fra leverandører og samarbeidspartnere, og kontakter noen firmaer for å få giveaways. Jeg har i tillegg booket en kjempegøy aktivitet for barna, nemlig en egen trafikkskole hvor de får trafikkopplæring og muligheten til å ta «sertifikatet!» Utrolig viktig med barnas sikkerhet og sunne holdninger i trafikken syns jeg. I tillegg blir jo sertifikatet et fint minne å ta med seg fra denne dagen:-)

09:30

Vi skal gjennomføre flere ulike markedskampanjer i høst, med et nytt tema for hver måned. Det skal gå reklamefilm på kino, annonse i Kristiansands avis, samt konkurranse på sosiale medier. De ansatte går i kampanje t-skjorter, og kundene våre får utdelt passende giveaways når de har vært hos oss. Kampanjene spiller på humør og følelser, og min favoritt er «nyforelsket». Passer godt med følelsen du får av å sette deg inn i en helt ren bil hos CarShine!

Det er mye å organisere i forhold til disse kampanjene, og jeg sørger for at alle får den informasjonen de skal ha, samt at giveaways er på plass.

arbeidslyst

10:00

Jeg har et møte med Tor Inge på Røinås-bilsenter, mest for å hilse på, men også for å høre hans tanker og behov i forhold til et videre samarbeid. Samarbeidet vårt med bilforhandlere er utrolig viktig, og mange av dem sender både nye og brukte biler til oss for klargjøring. Da er det viktig å sette pris på dette kundeforholdet og gjøre det vi kan for å møte kundenes behov!

Møtet med Tor Inge går kjempebra, og han viser seg å være en meget hyggelig kar:-)

11:30

Da var jeg tilbake i Skibåsen 33, og det er tid for lunsj. Vi er så heldige at Tamara handler inn lunsj hver mandag, så vi bare kan forsyne oss med det vi har lyst på! Pauserommet vårt er i 2 etasje rett ved kontoret mitt og kontoret til Jan Petter, som er eier av CarShine og har drevet det siden starten.

pauserom

12:30

Jan Petter og jeg har et møte med Terje og Tor i Fundament. De har hjulpet oss med å lage kampanjefilmene, og vi ser gjennom filmene en siste gang. Vi liker filmene kjempegodt, og blir enige om at de er «good to go!» Filmene skal så sendes til kinoen hvor de skal gå i kampanjeperioden, pluss at vi skal distribuere dem på sosiale medier. Vi leker også litt med tanken om ulike nettaviser, vi får se!

14:00

I kveld er det styremøte, og jeg skal presentere markedsplan for høsten 2016. Jeg gjør siste finish på presentasjonen, samt sjekker at budsjett-tallene jeg har er riktige. Jeg forbereder også hvordan jeg skal presentere åpen dag. Som ny i firmaet og er med og drar i gang et slikt arrangement, føler jeg på at jeg ønsker det skal gå bra! Så langt har alle vært positive, så vi skal hvertfall gjøre vårt for at dette skal bli en positiv opplevelse for både nye og eksisterende kunder!

15:00

Det er utpå ettermiddagen, og kunder strømmer på for å hente bilene sine. Noe av det jeg syns er gøy med å sitte nede er nettopp det å møte kundene, så jeg spretter ut av kontoret når jeg ser noen komme inn i hallen. Da får jeg øvd meg på å avslutte en ordre og ta betaling, samt høre hvordan kundens dag har vært. Alle er jo såå hyggelige, og det er gøy å se hvor fornøyde de er med bilen sin. Det føles som du får en helt ny bil, vi kaller det å «få nybilfølelsen tilbake!»

16:00

Det er på tide å dra hjem, men jeg tenker en del på styremøte samme kvelden. Jeg lager meg noe middag da jeg kommer hjem, og ser over presentasjonen en gang til. Kjenner at det kribler i magen på en god måte, og er takknemlig for at jeg har en jobb som gir meg så mye glede. Det er dette jeg har studert mange år for å få jobbe med:-)

19:00

Vi møter opp i Styrhusets lokaler i Markens gate 8. Styreleder Terje With Andersen sitter klar med kaffe og plommer fra egen hage. Terje, som er en ildsjel i seg selv, har kommet fra vervet som styreleder i Næringsforeningen. Nå er han styreleder i CarShine, og dermed min sjef. Han er en friluftsmann, glad i å stå på ski og driver egen Yurt-park på Ogge. Imponerende!

Styret er satt sammen av mennesker med imponerende kompetanse på hver sine fagfelt. Disse består av: Arne Johan Johnsen, som er lufthavnsjef på Kjevik. Han har jobbet mange år med HR, blant annet fra Hennig Olsen is. Videre har vi Dag Aukland, som har lang fartstid innen salg, og Geir Hammersmark har strategi som sitt kompetanseområde. I tillegg til Terje som er styreleder, har vi Jan Petter som har stiftet og drevet CarShine i alle år, og Bernhard som er produksjonssjef. Terje er sjefen til Bernhard og meg, og sammen utgjør vi administrasjonen. En utrolig fin gjeng med andre ord, som sitter på veldig ulik kompetanse. Når vi legger hodene våre sammen må det jo bare bli bra tenker jeg:-)

Etter at Terje har innledet, og Bernhard har snakket litt om produksjonen, er det min tur til å presentere. Vi hadde et strategimøte sammen med Dag før sommerferien, og nå legger jeg frem de aktivitetene som er planlagt. Det blir en spennende høst, med de 5 kampanjene vi skal kjøre, arbeidet med å starte kundeklubb og blogg, 20 års jubileum/åpen dag samt masse mer! Styret kommer med mange gode innspill og ideer, og vi får i gang noen gode diskusjoner.

Utpå kvelden takker vi for oss, og for et hyggelig møte. Heldigvis er det ikke så lenge til vi treffes igjen, styret er nemlig invitert på kampanje kick-off vi skal ha 16 August. Der skal vi informere de ansatte om åpen dag, samt kampanjene vi skal ha i høst. Utrolig viktig for å lykkes er at alle er med, og at ideene er forankret i firmaet!

Jeg kjører hjem i Zoe’en med et smil om munnen, setter på favorittsangen min av Sam Smith, vrir opp volumet litt ekstra og tenker enda en gang på hvor heldig jeg er som trives så godt i jobben:)

Skrevet av:

Kari Anne