20 år med bilpleie!

En tidlig vårdag i 1996 startet Jan Petter Hannaas sitt andre bilpleiefirma. Lite visste han da om at firmaet hans 20 år senere skulle være et av de største i landsdelen innen sitt fagfelt!

En tidlig vårdag i 1996 startet Jan Petter Hannaas sitt eget bilpleiefirma. Lite visste han da at firmaet hans 20 år senere skulle være et av de største i landsdelen innen sitt fagfelt!

Det er en engasjert Hannaas som ivrig forteller om den spennende reisen siden oppstarten i 1996. Han har laget en egen tidslinje med de viktigste milepælene frem til i dag. Noe som går igjen gjennom årenes løp er nytenking, engasjement og satsing.

Tidslinje

Det er lett å se at bedriften CarShine er langt fremme på mange områder. Når du kommer inn i butikken ser du at de ansatte har egne ipader de registrerer jobbene på, det er topp moderne produksjonsutstyr og løftebukker. Firmaet er miljøfyrtårnsertifisert, som det eneste bilpleiefirmaet i landsdelen. Jan Petter er opptatt av at alt skal være ordentlig og innovativt.

Dette har vært en rød tråd gjennom CarShines historie. På slutten av 90-tallet var de noen av de første som opprettet egen hjemmeside. Mens andre fremdeles tenkte at internett var en flopp, var Hannaas i full gang med å promotere sine produkter på hjemmesiden sin. Samtidig ble det laget en strategi for firmaet, som spesifiserte ren bilpleie, altså hensyn til miljøet, det skulle satses på kvalitet og kompetanse, og utmerket kundeservice. For å gjøre produksjonen mest mulig effektiv ble et eget datasystem utviklet, hvor alle jobber blir registrert, hvilken ansatt som gjør jobben, og hvor lang tid det tar. Stort sett alle detaljer er å finne i programmet «CarCare». Konseptet har i ettertid blitt solgt inn til andre bedrifter.

I 2009 satset Hannaas for fullt, kjøpte konkursboet til bedriften «Pit Stop», og flyttet inn i Skibåsen 33. Her holder CarShine fremdeles til.

CarShines produksjonslokale

Siden den gang har det kun gått oppover, og både antall ansatte og omsetning har flerdoblet seg. Men tanken om å være først ute med nye løsninger står fremdeles like sterkt. I høst går landets første lærling i bilpleiefaget opp til eksamen. Dette har ikke vært en egen studieretning tidligere, men i år blir Reno Kojic (20) utdannet i det han trives best med å gjøre. Og han skryter veldig av sin læremester og resten av kollegaene hos CarShine. Han har aldri vært så glad i å sitte på skolebenken, nå får han mulighet til å gjøre det han liker best til et levebrød. Som ekte Søgne-gutt er han stolt av hjemstedet sitt, og forteller at han på fritiden trives best med å skate og spille dataspill.

Reno Kojic (20)

Etter 20 år i CarShine og enda lenger i bilpleiefaget, trekker Hannaas seg sakte men sikkert litt tilbake, og lar den yngre garde styre firmaet videre. Ledelsen i dag består av produksjonssjef, salgs- og markedssjef og styreleder. Med ulik kompetanse på hvert sitt fagfelt mener Hannaas dette er et bra team til å føre bedriften hans videre.

Bernhard Roland (29)

«Har sett det meste i en bil»

Bernhard Roland (29) har tross sin unge alder hatt lederansvar for en stab på 14 personer i en årrekke. Han har fått biler med de utroligste historier inn i hallen, blant annet fødsler og sprengte brannslokkingsapparater. Han har sett det meste. Men han ville aldri ha byttet og gått til en annen jobb. Til det trives han for godt hos CarShine.

Roland har jobbet i firmaet fast siden han var 23 år, men har hatt sommerjobb der mye lengre. Sånn sett har han fått det inn med morsmelka. Men læringskurven har vært bratt, og han har måttet takle mange uforutsette utfordringer. Det å ha personalansvar for en gjeng hardtarbeidende bilpleiere har heller ikke vært problemfritt, men Roland trives godt i jobben. Han har fokusert på mangfold, og har i tillegg til nordmenn også polakker og palestinere i arbeid. De har en veldig høy arbeidsmoral, jobber veldig hardt og er nøye, forteller han. Men Roland er opptatt av at de skal trives og inkluderes sosialt, og legger til rette for gratis norskopplæring hver lørdag. Han er også opptatt av det sosiale skal fungere. I tillegg til faste arrangementer som sommerfest og julebord, tar han med staben på curling, bowling og middag en gang i blant. Under seg har han også 3 teamledere, som har blitt gitt sine egne ansvarsområder. Teamlederne har ansvar på sitt skift, og er de som tar imot kunder etter vanlig arbeidstid. Han tror de vokser veldig, og blir motivert av å bli gitt det ansvaret.

Arek Misiuro (40)

«Fra fisketransportør I Polen til bilpleier i Norge»

En av teamlederne er Arek Misiuro (40), som opprinnelig kommer fra Gdansk i Polen. Hverdagen hans på Møvik er ganske forskjellig fra da han bodde i Gdansk og jobbet med å filetere fisk og transportere disse til butikker og restauranter. Nå jobber han med polering og bilpleie i Kristiansand. Av de ansatte er han en av dem som har lært seg best norsk, og både han, kona og de to sønnene er godt intergrert i det norske samfunnet.

 

De ansatte i CarShine har ulike historier og personligheter. Hallen hos CarShine er som en smeltedigel av ulike merker og modeller, på like linje som Teslaer, Volvoer og Toyotaer. Noen nye, noen litt eldre med en allerede lang livshistorie. Men felles for dem alle er samhold, yrkesstolthet og engasjement over det de holder på med. Og gleden over å gjøre kundene fornøyd og gi dem nybilfølelsen tilbake.

Ansatte i CarShine

Det har blitt høst og kalenderen viser 2016. Porten hos CarShine går opp og ned, og biler blir kjørt inn og ut. I hallen er et titalls ansatte opptatt med å gi bilene den beste pleie, slik at de skinner som nye. Akkurat nå er det jobben som er viktigst. Polere bilen raskt og effektivt, men samtidig opprettholde den gode kvaliteten firmaet er kjent for.

Men om en måned.
Det er da det skjer.
20 år med bilpleie skal feires.

Arek fra Polen,

Reno fra Norge,

skal alle feire seg selv sammen med nye og gamle kunder. Den 22. oktober inviterer bedriften til en storslått jubileumsfest, hvor nye og gamle kunder blir invitert inn i hallen, for å bli kjent med de ansatte og selve produksjonen.

20 års jubileumsfest

Så med planlegging av bedriftens 20 års jubileum i høst, var det viktig å holde en rød tråd gjennom arrangementet: Gleden av å holde på med bilpleie, vise gode verdier og holdninger, og nytenkende engasjement!

Utstillere som er invitert er blant andre NAF, som skal holde en egen trafikkskole for barn. Barna skal lære seg trafikkregler og sunne holdninger i trafikken. Etter endt kjøreopplæring får de med seg et eget sertifikat og en refleksvest.

For de over 18 år kommer organisasjonen 18 pluss, og informerer om trafikkurs for ungdom mellom 18 og 25 år, med en målsetting om å redusere antall ulykker. De vil vise hvor fort reaksjonsevnen blir svekket i trafikken dersom man er trøtt eller uopplagt.

Videre vil Miljøfyrtårn være tilstede for å snakke om hvor viktig det er å ta vare på miljøet.

Ellers skal dette også være en dag med mye glede og moro, og CarShine vil servere nygrillede pølser ut fra panseret på en bil! Dette blir garantert en grill som ikke så mange har sett maken til!

Videre vil det bli servert bursdagskake og ballonger til barna, og det vil bli et morsomt rebusløp for hele familien inne i hallen, med mange flotte premier.

Hele hallen gjøres om til et messeområde med «bil» som tema! Her blir det en flott utstilling av nye biler, de ansatte demonstrerer polering av en bil, samarbeidsbeidspartnere kommer og har stands.
CarShine håper å se både nye og eksisterende kunder denne dagen, og vi håper du tar med deg både familie, venner og naboer og feirer denne dagen sammen med oss. Vi legger opp til en storslått feiring for store og små!